Hoe Ga jij naar het werk?

Jos Vorkmans | 15 November 2012

Topics: Advertising


Wel…Dat vroeg Stepstone (Stepstone is de vacature site met meer dan 6.500 vacatures) zich af in dit artikel… en ik doe dat ook dikwijls.
Als freelancer werk ik zowat overal, maar voornamelijk voor één grote klant (die dan weer andere klanten heeft…). Qua kantoor kan ik kiezen tussen Antwerpen Noord, Antwerpen Zuid, Diegem en Genk. Over de laatste twee kan ik kort zijn: dat is met de auto. Te lang onderweg en/of te moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer.

Antwerpen centrum is (van Boechout uit) best bereikbaar via openbaar vervoer. Antwerpen Noord & Zuid is een ander verhaal.
In het artikel worden de voor -en nadelen van de auto-openbaar vervoer- fiets en te voet opgelijst. Ik denk dat ze er wat vergeten zijn:

Motor
Je pendelverkeer met de motor een goed idee? Nah, liever niet. Ik heb het een tijdje getest toen de E19 open lag…maar dat was tijdens de zomermaanden. De motor is en blijft een gevaarlijk ding (en ik rijd nu toch al een 20 jaar). Je wordt in België over het hoofd gezien (dat is op bv de Parijse Périphérique wel even anders ) door koning auto, en ik had er de motor niet voor (lees: geen koffers, geen windbescherming,…). Je elke morgen in je leren pak hijsen, laptop op de rug, op’t werk weer van kleding veranderen of er als een YMCA member bijlopen. No thx.

Skateboard.
Yep. Skateboard. In combinatie met de wagen of het openbaar vervoer. Want één van de nadelen van de wagen wordt over het hoofd gezien. Parkeren in Antwerpen kost je al snel 8-10€ per dag. En dus parkeer ik de wagen gratis op de kaaien, neem m’n longboard en stap met frisse neus achter de laptop.

…en als je geen combinatie meer mogelijk ziet in alle vervoersmiddelen , dan kan je natuurlijk nog altijd van Job switchen. En laat daar net Stepstone voor zijn 😉

 

 

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!