Engelberg

Jos Vorkmans | 20 February 2006

Topics: Dienstmededeling


Ah ja… ff naar Engelberg geweest…pics alhier:
Engelberg heeft iets Chamonix-achtig: een iets groter dorp met knappe oude statische hotels. Aangekomen in Hotel Hoheneck op do avond (6uurtjes rijden, 712km) in de stromende regen die al snel sneeuw werd . Hotel Hoheneck bleek zeer rustiek te zijn. De badkamer (extra bovenop de twee lekkende lavabo’s in de kamer) was mooi lichtgeel en zwart en had een "Fold a Weight" opklappende weegschaal.
Vrijdag veel sneeuw, en weinig zicht, maar met het juiste materiaal wordt het evenwichtsgevoel al snel beter. Tijdig aan de après-ski begonnen, om daarna in de Yucatan te belanden. Trend-tip: in alle landen waar smoren verboden is in café’s beginnen ze tabak te snuiven en te pruimen (alle scandinaviërs).
Zaterdag nog meer sneeuw, dus op naar de knappe sauna voormiddag. Nammidag meer opklaringen (pano shot 01 en panoshot 02)en wat poeder kunnen doen. De zaterdagavond bracht blue skies…maar dat vleugje wind rond de toppen beloofde weinig goeds.

Zondag prachtig weer….en föhn…maw warme en veel te harde wind. Het hele skigebied gesloten. Op naar de sauna maar weer en frisjes gewassen naar huis. Conclusie: Engeleberg is een perfect alternatief voor Labresse/ Gerardmer (je kan er tot +3.000 meter, voor een dik uurtje verder rijden), het goede prijs/kwaliteit Hotel moet nog gevonden worden

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!