Greetings from Mexico

forkmeister | 1 November 2003

Topics: Uncategorized


berichtje van Nathalie (de vrouw van mijn leven):
Joehoe!

We zitten momenteel in “Celestun”: authentiek dorpke aan de Golf van Mexico, beroemd voor zijn groot vogelreservaat. Morgenvroeg, of beter gezegd `vannacht´ om 5u worden we gewekt door nen Amerikaan die hier al 11 jaar woont, en ons met zijn `van´ naar de mangoves zal voeren. Hopelijk zien we veeeel flamimgo´s!

De vorige dagen zijn we:
– aangekomen in Cancun om 22u30 lokale tijd – 5u30 België
degelijk 4 sterren hotel temidden van de Hotel Zone en Laguna
zeer decadent toeristisch, niets anders te zien dan hotels, hotels, pretpark, shoppingmall…
– tegen 12u wijle daar al weg oef, richting Cancun bussttation
– bus naar  Chichen Itza 4u onderweg, langs de afgelegen dorpen, tussen de Mexicanen… ongelooflijk hoeveel mensen er daar in hutjes of bladeren beschutting wonen!
– In Chizen Itza in eenvoudig, maar mooie herberg geslapen en super lekker tortilla en pollo mexicana gegeten, met ne Corona natuurlijk! .
– ‘s morgens supper lekker ontbijt – vers fruit met lekkere heuvos of roereikes, klaar voor de grote trektocht naar de maya-tolteekse site
daar Kukulcan tempel beklommem! WAW, is de tempel die gebouwd werd door Maya’s en nadien stuk bijgebouwd door Tolteken, heeft 91 treden langs 4 kanten, 1 trede naar tempel op de piramide dwz 365 treden of jawel 365 dagen voor wenteling aarde rond de zon. Op de piramide zijn 52 vlakken aangebracht die de weken voorstellen… Op 21 maart en 21 september, zorgt de stand van de zon voor een knap schouwspel: 2 kronkelende slangen dalen neer van de piramide. Indrukwekkend!
– Na deze verkenningstocht hebben we de bus genomen richting Merida – ongeveer 2 uur
– Een uurtje later bus naar Celestun 2u30 min – onze verblijfplaats tot morgenmiddag
– Met pijn in het hart – wel pover kamertje maar balkon op strand – vertrekken we morgen naar Merida om daar een nachtbus te nemen naar Palenque. Als die rijdt tenminste want het is Allerheiligen en dat wordt hier uitgebreid gevierd – blijkbaar met dans en bier …

Tot zover ons berichtje uit het verre, warme, nee nee heeeete Mexico!
Nu lekkere visschotel gaan eten op ‘t strand, wat moet ne mens nog meer hebben….

Comments are closed.