Chamonix Update: Dag 5

forkmeister | 10 April 2003

Topics: Uncategorized


Dag 5
Mist, slecht weer, en sneeuw, massa’s sneeuw. We waren aan de lift een half uurtje voordat de lift open ging. Met zijn allen naar boven met enige vertraging omdat er “ne pistier” eerst wat dynamiet uit ons bakje wou gooien.Blijkbaar is het company policy dat er dan geen gewone skiers mee naar boven mogen. Flauw.

Boven aangekomen bleek al snel dat het hier niet om een alledaags sneeuwbuitje ging. “The Mighty Puff” had flink zijn best gedaan en op sommige plaatsen tot 1m dik tapijt gelegd. De uitdrukking “mijn kloten vriezen er af omdat ze altijd in de diepsneeuw hangen” was dus voor de hand liggend. Of dit lag aan te korte beentjes/een zeer laag hangend “glöckenspiel” wil ik in’t midden laten.

De “Held van de dag” wedstrijd was een nek aan nek race tussen Bart en Frans. Bart sprokkelde de hele dag punten door op de meest creatieve manier aan diepsneeuwzwemmen te doen, enigzins gehinderd door eens foute skibril en bijhorend fout kapsel (zie foto’s).

Frans verbaasde Jan, Pier en klein Suske (drie skiers in de buurt) door een megajump van een rots. Na de een eerste noodstop, volgde een verre/hoge (4m/10m) eerste, en een gestylede tweede. Alleszins, een hele dag van de meest diepe “poejer” die we ooit gezien hebben!
De planning voor morgen: om 8h klimmen naar 3842, Vallée Blanche oversteken, met sneeuwraketjes naar Italië klimmen om daar 1/2 afdalingen te doen (50°..steep & deep).

Op de foto’s
– 10 April, putje winter…
– Bart, diepsneeuwzwemmen
– Frans megajump
– Bart’s Head & Shoulders winterfrost kapsel

inline


inline


inline


inline

Comments are closed.