The Swatch Chrono Plastic flashback test

Jos Vorkmans | 29 August 2012

Topics: Advertising

Of ik een Swatch Chrono Plastic wil testen?

Wel ja. Ik ben een horlogedrager, een zeldzamer wordende soort blijkbaar. Je hebt dat eigenlijk ook niet nodig hè … Digital devices overal die u de tijd in geur en kleur vertellen.
Maar eigenlijk toch nieuwsgierig naar een swatch, hoe die het doen zo pakweg 15jaar na mijn laatste swatch. Qua horloge zat dat eigenlijk altijd wel goed: prijs kwaliteit ok, ging niet kapot, waren vernieuwend….

En swatch pakweg 20jaar geleden was zelfs keicool zelfs qua brand: een redbull avant la lettre quoi: alle coole sportievers waren “sponsorde by swatch” : surf, freestyle skiing, mogul skiing (Google it )
Hipsters. Extreme .

Dus ja, ik wil dat testen. Kies uit een van de kleurtjes een egaal grijs modelleke. De rest van de kleuren vond ik vaak wat ongelukkig of te flashy qua combinatie ( mss maar goed ook, want ik denk dat ik boven hun demografische doelgroep zit zo….)


Een pakketje ontvangen is altijd een beetje feest…maar de swatch uitpakken was een soort van “wayback machine” : de verpakking was precies hetzelfde als 15 jaar geleden : een plastic doosje met de horloge erin:

Doosje. Retro maar ca va nog…
De inhoud van het doosje: rommelig, goedkoop (niet de horloge hé)

Nog een “gooi meteen weg” flimsy gevouwde disclaimer….en een invulkaartje om lid te worden van de swatch club.

Ik heb daar echt naar staan staren als een koe op een trein: invullen – terugsturen. Voor één jaar lid te worden moet ik een sales person contacteren en een fee betalen.Helemaal de 80’s. Ik begrijp dat niet.
Beste mensen van swatch: waar ging het mis? Jullie waren trendsetters! Een sterk merk! Koplopers!

Nu: met het product is niks mis hoor, dat was toen al niet.  Het werkt, geeft de tijd aan, en ik ga er van uit dat wegens de water-luchtdichte casing die jullie toen ook al hadden dat het lang gaat mee gaan…
Om dat te testen heb ik een professionele tester die alles kapot krijgt. Hij loopt er nu een kleine maand mee rond en is dolgelukkig ermee. De swatch heeft gezwommen (uren aan een stuk) , is gevallen (van best hoog) , er is over gelopen, ze heeft gevochten, met honden gespeeld. Soit. De standaard test door een bijna 7-jarige.

de make-or-break swatch tester

En dus met glans doorstaan: amper krasjes erop, bandje nog compleet, alles werkt nog. Ik zou mijn horloge (een metalen Tissot T-touch ) niet durven opgeven voor deze test.

maar komaan; die verpakking. Dat kaartje voor de swatch club.Elke marketeer heeft toch al eens iets Van Apple gekocht om die verpakking te bekijken: de feel, de experimenten van het uitpakken, de details….Zelfs festivals als Tomorrowland weten dat ondertussen ( veel Ice-watches gezien daar btw op het oudere discotheek volk met een hoog Jersey score gehalte)

Dus beste mensen van swatch: sponsor terug leuke events: ga innoveren . Maak goedkope trendwatches in de stijl van Nixon, maar beter ipv Ice watches te volgen. Maak een casing voor een Apple iPod nano en maak de coolste horloge app ervoor zoals de kickstarter projecten zoals TikTok + Luna en Pebble. Sponsor iets cool. Doe iets met jonge designers en artiesten. Wordt terug als vroeger: Anders. Vernieuwend. Trendsetting. Rebels.

Jullie beheersen het horlogemaken perfect: De Swatch Chrono Plastic is een goed product… maar nu de rest nog (weer)! Spreken we binnen twee jaar opnieuw af?

( De Swatch Chrono plastic was me aangeboden door Enchanté, waarvoor dank…)

 

 

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!