Michelin, Bloggers en de 24h van Francorchamps

Jos Vorkmans | 20 August 2012

Topics: Advertising, Auto-Motor


Als zoon van een bandenmarchand en internetgeek vind ik het super hoe Michelin Banden het potentieel van de blogger community inziet. Na de winterbandentest, zie je nu hoe bloggers hun hart ophalen op de 24h van Francorchamps. Waar vroeger GoodYear als icon stond als de raceband, later Pirelli dit gebied wat claimde, zie je nu hoe Michelin een serieuze effort doet. (Check maar eens hun Motorsport sectie op de site).

Deze editie leek uit te draaien op een duel tussen de BMW Z4 GT3’s en de audi’s R8 LMS Ultra. Maar ook de ferarri’s , Jag’s , Mercs en Mc Larens lieten behoorlijk wat spectakel zien. Maar liefst 66 wagens op de starting grid.
De safety car kon maar liefst 16 keer de baan op (goed voor maar liefst 5h achter de safety car time…) en onze “drash nationale” had daar zeker wat mee te maken. En geen ander circuit zet dat in de verf als Spa Francorchamps. Droog op de ene helft, doorweekt op de andere…komt wel meer voor daar. Dus voorzichtigheid was geboden door de grote waterplassen, de spray en het gebrek aan zicht.
In de ochtend droogde het circuit weer op…maar dan slaat ook de vermoeidheid toe: foutjes, te laat afslaan in de pitlane…allemaal fouten die al snel een ronde kunnen kosten.
Uiteindelijk won Audi met een één/twee: nr#16 Audi Sport Performance Cars Team Phoenix Nr.#1 Audi Sport Team WRT . Op drie tenslotte de 3#66 BMW Team Vita4One

En het ander voordeel van Bloggers uitnodiging: je krijgt klassefoto’s van je events. Check even de pics van de helft van het shutterspeed duo @Crossthebreeze

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!