Eddie Aikau big wave contest goes?

Jos Vorkmans | 8 December 2009

Topics: Surf-Skate-Snow-Sport


Check de Flickr set van de golven op Waimea Bay van gisteren…dat geeft een ideetje waar ze op aan’t wachten zijn…voor Eddie “goes”

Eddie Aikau was één van de werelds beste/bekendste redder/surfers van Hawai. Waimea Bay staat bekend om zijn enorme golven, en Eddie heeft er niet enkel talloze surfers het leven gered, maar was tevens één van de beste on the spot.

Hoe groter de golven, hoe beter Eddie werd. Vandaar de uitdrukking: “Eddie would go”, die surfers gebruiken als ze twijfelen of de swell niet te groot is.

Eddie stierf in een redingsactie toen hij probeerde hulp te zoeken voor zijn crewleden op een gekapzeist zeilschip. De 19 mijl die hij daarvoor moest zwemmen waren voor hem zelfs te ver.

Eddie Aikau werd zo’n legende dat er een wedstrijd naar hem vernoemd werd: The Quiksilver Eddy Aikau Memorial; een event voor Big Wave Riders, dat enkel gehouden wordt als de golven gigantisch zijn.
Het lijkt erop dat de swell die nu richting Hawaiï komt wel eens groot genoeg zou kunnen zijn (de laatste wedstrijd was in 2005)
Video’s van vorige jaren:


( via http://www.dailybits.be/ )

2 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

  1. herm says:

    Het blijft een super kreet: Eddie would go!

    Ook cool dat zijn 60-jarige broer gewoon meedoet en vele pro-surfers aan het ass kicken is!

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!