De banken zijn niet meer van deze tijd. Visa al helemaal niet.

Jos Vorkmans | 24 November 2009

Topics: Dienstmededeling

Gewoon ff ongenoegen uiten op de banken. Dat klaagt en zaagt over de financiële crisis en ochgottekes toch. Maar probeer als werkende mens eens op een bank te geraken. Van 9h tot 12h30 en van 14h tot 16h. Ok, ok …er wordt voor en na blijkbaar wel gewerkt maar wat zijn dat nu voor uren? Je moet al werkloos of gepensioneerd zijn eer dat je er geraakt.
En Visa: Beste bank Card Company dat jullie mij een behoorlijke comissie aanrekenen voor geldopnames in het buitenland , tot daar aan toe (was Europa niet een tijdje geleden eengemaakt?)…maar steek dat dan aub in beveiliging. Vandaag krijg ik de vierde (4 !) opzegging aan van een Visa kaart ten huize Vorkmans “vanwege een database hack in het buitenland”. Dit is de tweede kaart OP DEZELFDE rekening! Dus niet één maar twee maal gehacked? Goed zo!
Leuke daaraan is dat je kaart zonder boe of bah automatisch geblokkeerd wordt. En ja ze sturen een nieuwe op. En nee, los zelf maar alle shit op met je online accounts aan te passen naar een nnieuwe Visa. En ja, dat is tof, dat “die van ons” net die kaart meeheeft naar haar vakantie in’t buitenland.

En beste banken: waarom moet ik extra betalen omdat jullie kaarten te lelijk zijn om in mijn portefeuille te steken als ik een custom design wil. Er moet volgens mij een collectief zijn van goed betaalde designers die zich krom lachen met de designs die ze voor de bank -en andere kaarten afleveren. Zo van ” ge gaat niet geloven wat we nu aan de KBC verkocht hebben!” De held in dat gezelschap is die designer die weg is geraakt met het design van de CIS kaart. Dat is nu nog altijd de running joke.

Banken…’t z’n amateurs. En blijkbaar zijn wij niet de enige met zulke problemen. KBC online bankieren heeft ook problemen in zijn procesflow. Maar dat kan opgelost woden door iets door te faxen blijkbaar. Come again? Een fax?

Vwoila. Dat is eruit. Nu weer snel aan’t werk om de verloren tijd goed te maken omdat ik voor 4 op de bank moest zijn voor mijn eigen desgined bankkaart op te halen. Stuur dat ding toch op met de post en laat me die activeren via online banking hé.

2 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

 1. Martijn says:

  ‘t Is nie te doen é.

  Dat online bankieren is soms ook een klucht zenne. Via Dexia Direct Net kan ik dus praktisch alles regelen, zeer gemakkelijk en daar ben ik ook zeer tevreden over. Alles wordt mij trouwens toegestuurd via de post dus het is al heel lang geleden dat ik nog effectief in een bank geweest ben.

  Ik kan via Dexia Direct Net de historiek van mijn rekeningen bekijken en afprinten. Ik ontvang geen papieren uittreksel meer. Als ik mijn uittreksels geprint wil zien dan moet ik mijn historiek downloaden als pdf en afprinten. Ik doe dat dus praktisch nooit alhoewel ik dat wel zou moeten doen maar ik ben er te vergeetachtig voor.
  Die historiek gaat tot 3 of 6 maand terug, ik weet het niet meer zeker. Wanneer ik iets zou willen controleren wat ik vroeger dan 6 maand terug gekocht heb dan moet ik daar voor betalen en het is niet weinig dat je ervoor betaald. Vroeger moest je daar ook voor betalen toen je nog papieren uittreksel had en dat versta ik ergens. Er moet iemand dat gaan opzoeken, afprinten, op de post steken, … Maar nu? Met mijn online banking systeem waar alles digitaal is, ik alles zelf afprint, … moet ik nog steeds betalen. En het is niet weinig. Neen, het is zelfs heel duur. Want ik was eens van plan om alles in één keer af te printen van 2 jaar ver, alles in één keer bij elkaar leek me wel makkelijk. Niks van, ik heb het niet gedaan, ik ging mij blauw betalen.
  En daar stopt het niet. Wanneer je een pdf met je historiek gedownload hebt dan moet je bevestigen of je die ontvangen hebt en … wanneer je per ongeluk die pdf weggesmeten hebt, ja zo ben ik, vooraleer die af te printen dan ben je gereden met je broek aan, je kunt dat niet meer downloaden want je hebt bevestigd dat je het gekregen hebt en je moet betalen om dit opnieuw op te vragen …
  WTF????? Het is een online systeem die dat gewoon moet inlezen??? Zie, ik word er weer gefrustreerd van.

 2. jelle says:

  Da’s nog eens een staaltje schrijfkunst!
  ps online bankieren met een business card v KBC werkt niet op mac.

  Waarom duurt het altijd meer dan 3 dagen voor m’n overschrijvingen effectief zijn aangekomen bij de begunstigde, terwijl het geld wel onmiddellijk van m’n rekening gaat. Rip off.

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!