Fashion outlet store. at Pietel.be

Jos Vorkmans | 1 May 2007

Topics: Dienstmededeling

(bekijk de Google map van dit verhaal)

We huurden in die straat een appartementje voor 250€ per maand. Was zeker geen grote luxe, maar best wel ruim en een leuke locatie. Achteraan de appartementjes lage de "duivenlofts". Eeen aanbouw tussen de huizen in, grote open ruimtes van 20m breed op 10 m diep…vol met stadsduiven…helemaal leeg. Bovenop een prachtig rustig plat dak…ideaal voor een stadstuintje.

Huurbazin was de eigenaar van een kuisbedrijf op het gelijkvloers…een madame uit Charleroi, die we nooit gezien hebben. Toen het kuisbedrijf weg ging voelden we de bui al hangen…en dacht ik…mss is de boel hier wel te koop?

Dus ik achter die madame op zoek, een paar telefoontjes later melde ze me dat ze ev. wel wou verkopen…voor 10 milj. oude belgische frankskes.

Nu moet je weten dat het niet enkel over ons app ging, maar over de hele blok:

  • 3 verdiepingen aan appartementen (pakweg 100m² 't stuk)
  • gelijkvloers kantoor (100m²); + grote garage/stockage : (inrit + opp 200m² voor een 8tal auto's)
  • boven de garage: de duivenlofts

Ik zoek dus mensen bijeen die mee in dit project konden stappen (voor die prijs was dat een makkie…). Groot is mijn verbazing toen plots op een zaterdagmorgen "de nieuwe eigenaar" aanbelde met de boodschap dat we er binnen 3 maanden uit moesten. Toen ik ff naar de betaalde prijs checkte bleek het 9 miljoen te zijn…had ie er nog een miljoen afgepingeld. Niet alleen had ie dit pand, maar ook de 3 vervallen huizen aan de achterzijde gekocht voor 10 miljoen. Die mens heeft dus een goede 5 jaar geleden op't zuid voor 19 miljoen bef een ruimte van 8m breed die dan naar 20m breed uitloopt, van de Burburestraat tot de Museumstraat (voor de mensen uit de buurt: das rechts naast de delhaize in de museumstraat, en links van de "Hippodroom" in de Burburestraat)

Ik kan me nu nog altijd voor de kop kloppen dat ik die madame uit Charleroi niet gestalkt heb toen!

Hey in Pietel's verhaal die loodsDas de loods in onze straat waar we drie jaar woonden. Er zat een schroothandelaar. Grappig was dat die mannen die daar werkten, nogal onhandig waren met hun aftandse truck…en daardoor bijna "préfab" papierkes hadden met daarop: excuses voor het beschadigen van uw wagen. Aan de andere kant van de straat staat er dus nog zo'n stuk loods.

Als Pietel het vreemd vond dat daar een stuk leeg stond moet je even verder lezen…er stond nog een "stukje" leeg.

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!