Special Snowforces 2006 Dag 7 + epilogue

Jos Vorkmans | 21 April 2006

Topics: Dienstmededeling

Dag 7:
Aangezien we geen meter hebben moeten "hiken" om aan verse poeder tracks te geraken was dat natuurlijk wishfull thinking voor de tweede blue-sky dag op rij. Full battle dress: sneeuwraketten, ijscrampons (een soort SM-zooltjes met vlijmscherpe pinnen), koord, klimgordel, bokes,…Een fikse hike van 2.5h op’t programma. De gids had stiekem ski’s aangedaan. Eerst gletscher over, snowboard uit, crampons aan, raketjes op de rugzak. En dan up, up, up, onder de brandende zon. Halverwege switchen van crampons naar raketten. Het laatste stuk is een stevige klim in een couloirkezweten, maar met een prachtig uitzicht boven op de berg…en dan lunch. Dringend nodig voor sommigen!

Na de lunch een kleine hike over de bergrug uit (waar Jos Vorkmans zijn knie openhaalde aan een ijsberggewijs scherp onder de sneeuw stekende rots). De afdaling ziet er erg yummie uit volgens Jos…en dat was ie ook. Buiten de klim heen is vooral de "exit" hetgene waar de gids handig bij is. Hier je weg zelf tussen zoeken is nie gemakkelijk! (dat onderste rotsje is +/- 15m, geeft een idee van hoogte).Terminus, zonsondergang, fris pintje en de volgende dag naar huis

Epiloog:
Gouden tip voor de overgang van kleine zwitserse grenspostjes: radio af, zonnebril af, id cardjes in de hand en vriendelijk "bonjour monsieur’en" en een bestemming buiten Zwitserland opgeven. Anders heb je voor je het weet de "bend over and spread ‘m" routine aan je been…zoals Steen kon ondervinden. Het helpt dan niet dat je geseind staat voor zware criminele feiten in’t Toblerone-land. Koelbloedig ontkennend (liegend) merkten ze al snel dat ze geen harde bewijzen hadden tegen deze topcrimineel… en na de gebruikelijke files aan Luxemburg (is die f*ck’in weg nu nog altijd nie klaar?) veilig weer thuis in’t regenachtig België.



…Alwaar de eerste meters gehiked worden en nog iets over zware criminelen…
en alle pics mooi op een rijtje kan je hier zien( je kan er ook comments bij achterlaten)

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!