Skilift accident in Gudauri Georgia

Dus dit krijg je als de rem van een stoeltjeslift niet meer werkt: de lift gaat achteruit van het gewicht van de passagiers. 
“Maar” 10 gewonden…had erger kunnen zijn. Springen voor je onder bent lijkt me de beste optie…

Vanuit een andere hoek:

 

Read this article…

Snowforces 2018: Freeride Portes Du Soleil

Snowforces 2018:

We decided to move to Les Portes Du Soleil. The winter 2018 made out for a lot of snow…but needed special attention to the snow conditions which were rather tricky.
Alternating weather, and often high winds prevented drone shots. But that didn’t spoil the fun. #EarnYourTurns

Read this article…

I believe I can fly

Allez…ik niet hé. Jean-Baptiste Chandelier. En zijn Weightless filmpje ziet er écht geloofwaardig uit.
Hij heeft wel het muziekske gepikt uit onze snowforces video van 2016 (vanaf minuut 3:00)

Read this article…

Human Bikini Drone

Raar filmpje…Dus je bent één van die geeks die een drone maakt waar je kan gaan op staan. Maar je wil opvallen tussen alle andere geeks. Dan maak je zo’n youtube filmpje hé…

Read this article…

Must Haves: Lift E-Foil

Dit ziet er zo ongelooflijk smooth uit: De Lift E-Foil is een Foil surfboard (een surfboard et eronder een hydrofoil die het laat “zweven” boven het water. Elektrische motor, geen lawaai, en enkele 10 tallen centimeters smooth boven het wateroppervlak zweven. Want!

Read this article…

Jaguar | E-type Zero

Well blimey. I’m completely gobsmacked.
Je hebt retro design, maar Jaguar beslist eventjes dat ze gewoon de E-type terug uitbrengen in “original spec” … en 100% elektrisch.
Als je de E-type niet kent: dat is die auto die ooit door Enzo Ferrari die “mooiste auto ter wereld” werd genoemd.


Ze gooien er zelfs een youtube van online met hip muziekje onder. En “E-type zero” bekt beter dan “EE type” , of “Ekwadraat Type”

 

Read this article…

Nicholi Rogatkin: the 1440 Mountainbiker

Nicholi Rogatkin was bekend van zijn enorme Red Bull Rampage crash…waar hij zo’n 10m over de rotsen naar onder duikelt. 

Vanaf dit weekend staat hij echter bekend als mr 1440: de man die in competititie de eerste 1440 gooit (4 volledige rotaties), in de Red Bull District Ride in Nürnberg.

Read this article…

The Fireworks master: Meet Cai Guo-Qiang

Cai Guo-Qiang is een Pyrotechnics master: een kunstenaar met vuurwerk. Hij maakt kunst met buskruit, maakt daglich explosions art installations…maar zijn Sky Ladder ter ere van zijn 100 jaar oude grootmoeder is echt nooit gezien: een ladder uit vuur, die 500M hoog de lucht in klimt.

Netflix maakte er een docu over.

 

Read this article…

Plans Matter: design home rentals


Plans Matter is een site met huurhuizen
. Mooie huurhuizen. De meeste hebben design awards gewonen en zijn van gelauwerde architecten:

Read this article…

Samsung POWERbot VR7000

Of ik een stofzuiger wil testen. Neen.

Zo’n automatische…euhm…misschien

de POWERbot VR7000, automatische stofzuiger robot mét camera, chatbot, app en wifi connectie? Yeah. Bring it on!

 

 

De Samsung Powerbot VR7000

Geen schijn van kans geef ik hem. Ik heb hier een hindernissenparcours om U tegen te zeggen. De Robotwars arena is een walk in the park in vergelijking met de leefomgeving van:

 • twee tieners en één peuter
 • rondslingerende playmobil en lego hoofdjes en zwaardjes,…
 • niks strak design, een hele hoop vintage spullen met moeilijke hoeken en kantjes
 • PU vloer, overgangen naar natuurtegels, tapijt…we have it all

 

En de grootste drempel: een (godzijdank!) terecht, erg kritische vrouw wat betreft de adaptatie en aankoop van gadgets.

 

Ik ken de robotstofzuiger van een eerdere house sitting ervaring. Daar hadden ze twee honden en een kat, deed de robot zijn best om de schade van haarballen te beperken en slaagde er maar middelmatig in.

 

Dus tijd om “de Robby” aan de “real life test” te onderwerpen: uitpakken, boekje weggooien en de “aan” knop zoeken. Want zo doet iedereen dat.

 

Eerst de app installeren, een onderdeel van de Samsung Smart Home app voor je andere devices…en hé: een chatbot. De VR7000 laat weten of hij honger heeft, of hij zich wat opgeblazen voelt (er zit iets vast), en wat hij aan het doen is. Ik weet dus eigenlijk meer over het doen en laten van ‘de Robby’ dan van waar mijn bijna 12-jarige zoon uithangt.

 

De samsung App. Weet wat je stofzuiger aan het doen is…

Maar dat wil niet zeggen dat de kinderen geen vriendjes zijn met de POWERbot VR7000. Twee features maken dat je tegen de zonen kan zeggen: stofzuig dat eens even, en dat dat dan ook daadwerkelijk gebeurt. Zeer straf dat je dat kan door een gadget zonder games ;):

 1. de Point Cleaning mode: mik een ‘laserstraal’ (eerder een rood lampje) en ‘de Robby’ komt uit zijn kot om op die spot alles op te zuigen. Nadeel: je moet er wel op blijven richten anders gaat hij weer naar zijn homebase…dus eventjes wachten tot hij aan de rode dot is geraakt.
 2. De manual control mode: met de pijltjes Forward/Left/right heb je dus een soort stofzuigende Remote Control robot. Vinden ze ook leuk. Kei handig om even rond te tafel te scheuren na de ‘kip met rijst’ of  ‘boterhammen met hagelslag’ eet sessies.
Verder is ‘de Robby’ best een slimme robot:
 • hij gaat echt de hoeken opzoeken, en wiggelt zich tot helemaal aan de rand. De display gaat in ‘edge’ mode, en als je goed kijkt, zie je dan zelfs een soort lipje eruit komen om tot vlak tegen de rand alles weg te schrapen en op te zuigen.
 • hij past zijn zuigkracht aan adhv de ondergrond. Bij ons staat Robby meestal op de ‘stillere’ minder krachtige modus, zeker als de jongste slaapt.
  Komt Robby op een tapijt, dan gaat hij automatisch harder zuigen.
 •  Als Robby aka de Samsung POWERbot VR7000 zich ergens vastrijdt, heb ik hem al effectief omhoog zien komen: hij duwt één van de wielen omhoog zodat hij smaller wordt, en zo er toch uit kan.
 • Robby kijkt naar het plafond. En hij leert ervan: wat juist heb ik nog niet door, maar blijkbaar gaat hij bepaalde patronen beter onthouden.
Wat werkt er goed:
 • Het huis al uit en onregelmatige uren? Even met de app toch ‘de Robby’ in gang zetten om toch alvast aan het werk te gaan voordat de schoonmoeder komt eten.
 • De eerder vermelde point & manual cleaning.
 • Spot cleaning: er heeft er ene iets laten vallen of zijn zand schoenen uitgedaan in de gang: even spot cleanen en Robby gaat vanuit de spot langzaam met concentrische cirkels alles opzuigen.
 • Trappen, als in ‘hij dondert er niet af’. Handig voor de eerste verdieping….
Wat kan je er niet mee doen:
 • Je kan niet je gewone stofzuiger buitengooien. Zie het als de Robby  ‘doet 90%’ van het stofzuigen, maar af en toe moet er grof geschut aan te pas komen.
 • Hij heeft een klein reservoir, en kan geen grotere deeltjes opzuigen. De Powerbot VR7000 loslaten nadat je net dat muurtje gesloopt hebt is dus een slecht idee.
 • Langere draadjes, lintjes, koordjes. Heeft Robby een hekel aan. Doordat er vooraan ook rubberen borstels draaien in combinatie met de zuiger gaat dit snel stroppen…voordeel is: je kan makkelijke het koordje eruit krijgen door een klepje onderaan los te maken.

  Niet te vergelijken met zo’n kl*te blad papier dat je met de kracht van een boerenpaard uit de printer moet sleuren.
 • Op één batterij het hele gelijkvloers doen. Het is eerder ‘eventjes zuigen’, op adem komen en bijtanken, en daarna weer verder doen.
Verder heb ik twee maal een ‘sensor error’ gehad…maar dat was nadat Robby zijn grote vijand tegenkwam: een ballon 😉 . Te zacht om tegen te botsen, en zich constant verplaatsend in de sensors. Ik word daar ook nerveus van ;).
Algemene conclusie…en de ‘question jambon’ (hamvraag)
Is ‘de Robby’ een blijver?
Ja.
Zeker omdat (na enige tuning waar zijn huis mocht staan en zo…) hij ondertussen ook geadopteerd is door de vrouw des huizes… en zo komt Robby mee in het rijtje van de iPhone, een Macbook en de Sonos boxen.
Geen slecht gezelschap zou ik denken….
Waarom blijf ik hem ‘Robby’ noemen? Omdat zet de ‘Samsung Powerbot VR7000’ eens aan, niet bekt. Daar moet ik Herman gelijk in geven .
(disclaimer: Ik word niet betaald door Samsung voor deze review, maar mag Robby wel houden. Of verkopen op tweedehands als ik ‘m niet goed vond)
Read this article…