Omdat Poeder een keuze is…


…en dan heben we het niet over waspoeder…
“The Snowforces” zijn oudere jongeren die jaarlijks op zoek gaan naar hun “powderfix”. Samen met een berggids zoeken naar een stuk poedersneeuw… en ook na 3 weken geen sneeuw met hoge temperaturen lukt dat aardig. 😉
Meeste footage van GoPro2. Andere beelden Nikon V1 & Coolpix AW100.

De Nikon’s waren me ter beschikking gesteld door de vriendelijke mensen van Nikon themselves.
De bedoeling was om te bekijken hoe deze toestellen (V1 high(er) end, Coolpix point & shoot) de kwaliteit van de video konden opkrikken.

Wat betreft de Nikon V1:
Zeer mooi toestel. Qua formaat is het even weer wennen om twee lenzen mee te sleuren, maar mits een goede case is de grootte en gewicht niet echt een issue. De snelheid van de zoom, de focus,…alles werkte prima ook om op langere afstand toch nog een vrij stabiel beeld te krijgen (ik gebruik een skistock als statief).
Zeer leuke feature: de 400 frames/second slowmotion. (Zie jumpshot aan het einde van de clip) Ok, het is klein qua  resolutie, maar daar kan je creatief mee omspringen (twee slowmo’s boven elkaar edit’en). Ook de HD kan aan 60 frames/seconde schieten…dus dat kan je ook nog vlot naar 30 frames vertragen.
Ik had echt spijt dat ik de V1 niet bij had op onze twee daagse trip…

De Coolpix AW100
Wel…ik was een beetje teleurgesteld…maar dat kan ook omdat ik daarvoor de V1 gebruikte. De coolpix blijft een (ongeloofelijk stevige, waterdichte, schokbestendige) leuke point & shoot…maar dat is het dan ook.
Goed: kwaliteit en scherpte en kleuren van de foto’s, in goede lichtomstandigheden. Battery life. User Interface.
Minder goed: autofocus van filmshots op grotere afstand: alles is een beetje blurry. Ook de panorama functie heeft het wat laten afweten. Ik begrijp dat je een blur/ghost effect hebt als er iemand beweegt in een panorama shot…maar dat was ook bij bergen het geval…en die staan best wel goed stil.
Beetje overbodig: De GPS functie. Ik vind het niet zo belangrijk om te zien waar het shot genomen was (wegens andere external GPS devices weet ik dat door de tijdstippen te vergelijken) . Mss wel handig voor andere mensen.

Kortom V1: erg knappe camera voor mijn gebruik. Coolpix AW100 goede camera…maar niet voor mij.

 

Camera & Edit: @Nodesktophero
Muziek “The three Corners of the Earth” van “Fire Shall Devour Them” (uit “The art of flight”)
Gids: Stephane Albasini ( http://www.montagne-evasion.ch/ )
Locatie: Arolla + Grimentz, CH
Cabane: http://www.cabanedesdix.ch/

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!