flipz: Een xbox360 voor 0.52€

Jos Vorkmans | 23 September 2009

Topics: Linkdump


…en ander maffe deals op het nieuwe veiling concept Flipz:

 • Veiling loopt af
 • je klikt op de prijs die je ok lijkt
 • er komen dan x seconden bij
 • klikt er dan niemand meer win je de veiling
 • elke “klik” kost één Flipz (avg 0,5€)

Voorbeelden van veilingen: Iphone 3G 8GB voor 11,09€, iPod Nano (nieuwe met cam) voor 3,53€

Hieronder even het winstmodel voor Flipz.be van enkele veilingen. Ik denk dat je er je boterham mee kan verdienen…zeker bij meer gebruikers (niet meegerekend in deze ruwe calcualtie: operation costs, shipping & handlin costs,…) Klik voor een grotere versie

winstmodel achter flipz.be

UPDATE:

Ik heb het model iets aangepast, met cijfers van de mensen van flipz.be zelf:

Costmodel adapted naar 0,36€ revenue per flipz

Beste Jos,

Ik heb zonet een link geforward gekregen van een pagina waar u het winstmodel van www.flipz.be bespreekt. Eerst en vooral wil ik u alvast bedanken voor de neutraliteit waarmee dat gebeurd is. Zo hoort het uiteraard, maar het had ook anders gekund.

Toch had ik graag op het volgende gewezen. Wanneer u de winst onderzoekt, neemt u 0.50 euro per flipz. En hoewel ik goed besef dat het zo lijkt, is de echte return voor mijn firma een heel pak lager. Vergeet namelijk niet dat er heel wat gratis flipz in het systeem zitten. De eerste dagen gaven we enkele flipz bij elke nieuwe inschrijving (waarmee we stopten om misbruiken tegen te gaan), en zowat elke dag staan er flipz ter veiling. Daarenboven roomt PayPal de bedragen serieus af, met marges die soms boven de 10% liggen!

De echte return per flipz is op dit moment 0.36 euro. Dit stijgt wel lichtjes, maar zal uiteraard nooit in de buurt komen van 0.50 euro. En daar komt dan nog een een hoop reclamekosten bij. We moeten minstens om 100 euro per dag adverteren om een gezonde toevoer van genoeg nieuwe mensen te hebben om op te kunnen groeien. Als u al die prijzen dan eens opnieuw berekent, komt u wellicht tot heel andere conclusies.

U zal zien dat we op dit moment zwaar verlies maken en dat slechts 2 dagen winstgevend waren… tot nu toe dan. We hopen uiteraard dat dat ooit anders wordt naar gelang er meer deelnemers bijkomen en de aanbiedingen interessanter worden.

Uw artikel zou nog veel eerlijker en vooral vollediger worden, mocht u deze cijfers mee in beschouwing nemen wanneer u het over ons winstmodel hebt. Dat zou ik heel hard op prijs stellen. Ik heb in ieder geval een site ontdekt die ik regelmatig met veel plezier zal lezen.

Met vriendelijke groet,

www.flipz.be

14 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

 1. herm says:

  Dus als ik het concept goed doorheb, zijn er voor die iphone 1109 kliks/flipz gedaan door bezoekers = 1109*0.5€ = 554.5€ + 11.09€ ?

  Lijkt me dus toch een concept, dat voor de maker winst kan opleveren. In nederland is er trouwens veel beroering om deze zogenaamde centveilingen : http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/binnenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2009/06_juni/29/binnenland/0629_2230_Centveilingen_in_de_ban.xml

 2. jo says:

  Lijkt me inderdaad ontzettend fout. Dit is meer een tombola, en dus stuff voor de kansspelencommissie of FOD-Economie. Hoop dat ze dit snel aan banden leggen, want zoals je ziet mikt het ding ook volop op minderjarigen (al dekken ze zich in in het reglement – heel fout allemaal). Je hoeft dus niet tot middernacht op te blijven en naar VT4 of VTM te zappen om je geld op een zachte manier te laten aftroggelen. Nee. Foute boel. Opdoeken ajb.

 3. Jos Vorkmans says:

  Leuk dat iemand van Klasse zo snel mee is. Als er iemand de jongeren goed kent, dan zijn jullie het.

 4. phille says:

  vertel me eens, waarom is dit fout ? Waarom is het fout dat iemand geld verdiend ?
  Trouwens mij is steeds geleerd mijn eigen rekening te maken en niet die van een ander.

  Kansspel, euh … waar is de factor geluk hier ?

  opdoeken ? waarom ?

 5. Jos Vorkmans says:

  Dag Phille,
  Ik heb nergens gesproken over dat dit fout is. De berekening is slechts een zeer ruwe calculatie om een discussie tussen een aantal mensen te illustreren met dat (gaande van “ze worden daar rijk van” tot “dat gaat hier niet lang duren”).
  Ik vind dat je jongeren hiertegen mag waarschuwen, maar aangezien je je flipz in “batches” koopt, merk je snel wel of dit iets is wat voor jouw werkt of niet (in tegenstelling tot bv. gsm/sms ringtones abo’s en belachelijk dure dataroaming costs).
  Nope. Interesse voor de site als internet-business-model.

 6. Highfly says:

  en voor hun affiliate programma 🙂 hoeveel flipz heb je al verdiend?

 7. Phille says:

  Jos, laat duidelijk zijn dit was geen reply naar jou he ! Ik dacht dat dat duidelijk was …

 8. Ik vind het ook een gevaarlijk concept tov. minderjarigen (en niet-verder-kijkende mensen). Daarnaast zit er weinig controle op de werking van de site en is dit perfect wat te manipuleren, zonder dat er enig bewijs achter zit. Ik ben er redelijk zeker van, dat er ergens een manipulatie achterzit om soms de prijs wat hoger op te drijven.

 9. phille says:

  herm slaat de nagel op de kop amai ni !
  Een goede hint is kijken wat er al buitengegaan is en het allemaal wat volgen
  ik heb andere van die penny-auctions gezien waar ik toch mijn bedenkingen bij had
  ben ik pro flipz ? wel euh ik heb er toch al 2 maal gewonnen 🙂

 10. Icyclectic says:

  Laat het duidelijk zijn, dit is een kansspel. Ik geef geld uit via flipz, en of ik het item win of niet hangt volledig af van externe factoren waar ik geen kennis van heb, namelijk het aantal andere “kopers”. Ik moet voornamelijk geluk hebben dat ik op net het juiste moment heb geboden.

  Het is maar hoe het noemt. Er is een essentieel weinig verschil tussen “een flipz uitgeven” en “een sms sturen”, en “een tombola-lotje kopen”.

  Dat gezegd zijnde, ik wil het wel een kans geven.

 11. donotfold says:

  Ik heb al een xbox 😉 No seriously, merci voor de tip, ga ik zeker eens bekijken!

 12. Wout says:

  Dankzij mijn baby van 1 jaar die het einde van een veiling uitkoos om hyperlastig te worden, heb ik een blurayspeler van Philips voor 0,34 euro aan mijn neus zien voorbijgaan… Dus het systeem lijkt echt wel te werken maar of het op termijn ook rendabel gaat zijn??? Pas als duizenden of miljoenen mensen massaal Flipz aankopen, vrees ik…

 13. onzin says:

  is het normaal dat altijd dezelfde mensen winnen? kijk maar eens op afgelopen aanbiedingen
  polle cyradix eveleidog depexpress als deze mensen bieden kan je blijkbaar beter niet meedoen

 14. Ditkanniet says:

  Het concept van flipz lijkt misschien erg voordelig, doch is volledig gebaseerd op casino principes. Via facebook de link aangeklikt en even gevolgd. Telkens het aantal seconden bijna op nul staat, zelfs één keer op nul, komen er telkens ‘nieuwe’ bieders. Wie de uiteindelijke winnaar is is helemaal niet te controleren, dus kan er ook niet nagegaan orden of er effectief een winnaar is. Maar bedenk wel dat als een item verkocht wordt voor maar 11,50 € ( als de winkelwaarde bv. 400 € is ( stel op Ebay 300 €) flips 1150 x 0.5 = 575 e verdient heeft. Leuk voor flipz, maar ondertussen zijn er 1150 biedingen uitgebracht (in dit voorbeeld) . De manier van werken lijkt mij een vorm van oplichterij : geen controle op het ‘secondenspel’ , geen controle op de ‘winnaar’. Eén advies : TE VERMIJDEN !!!!!

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!