Kleine Pieterman – groot venijn


Yep…Terug van vakantie. Surftrip met de familie voor een weekje. Surf & stroming was behoorlijk stevig, vandaar veel gezwommen, tussen de hoge golven gelegen, gespoeld door de branding en klappen gekregen van de beachbreak…maar weinig echt gesurfd. Toch blijft het leuk.
Alleen dat rotvisje waar ik de eerste avond op getrapt had: de “Kleine Pieterman”. Holy Fuck…Dat was pijnlijk. Mijn hele be begon na 10 minuten te trillen als gek en ik kreeg dus ook koorts. Gelukkig kende een andere surfer het fenomeen en met een badje “zo heet als verdraagbaar” was de grootste pijn achter de rug (Pastis helpt ook…)
Het gif bestaat uit eiwitten die zich afbreken boven 40°c.
Als ik nu ff achteraf lees blijkt dat gif dus niet echt ongevaarlijk.

4 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

 1. OpMijnBakkes says:

  Nog chance dat ge der niet op moest pissen 😉

 2. oscar lynn says:

  wij hebben het ook eens zitten gehad, heel onderbeen opgezwollen, vriendelijke apothekeres heeft ons toen zelfde remedie aan de hand gedaan, een kom heeeeeet water. En wonderwel snel opgelost, maar pijnlijk!

 3. herm says:

  Al meermaals in Zaurautz iemand dit visje zien leren kennen en het is inderdaad een venijnig dingetje, dat blijkbaar op de bodem van het zand in de branding ligt te wachten…

 4. 808 says:

  Veneinig visje, ook al ooit eens mee kennisgemaakt aan franse kust. Pijn trekt door je been tot aan je buik, om mottig van te worden. Een bad met heel warm water was toen ook de oplossing.

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!