Wie is “The Girl from Ipanema”

Jos Vorkmans | 7 July 2009

Topics: Linkdump

the_girl_from_ipanemaIedereen kent “the Girl from Ipanema”, de klassieke Bossa Nova song. Ook later veel gebruikt als elevator music. Maar wie was het meisje in kwestie eigenlijk? Ik stelde me er altijd een Adriana Lima achtige babe bij voor, een echte Ipanema Girl.

Het verhaal doet de ronde dat “The girl from Ipanema” de 15-jarige Heloísa Eneida Menezes Paes Pinto zou geweest zijn…of Helô Pinheiro voor de vrienden.
Helô was 15 toen ze regelmatig door haar moeder om sigaretten werd gestuurd in het plaatselijke café “Veleso”. De mannen aldaar floten de 15-jarige puber na, en dat bracht Vinicius de Moraes op de inspiratie voor de tekst.
De song werd een wereldhit toen het door Astrud Gilberto & Stan Getz gebracht werd. Je zou denken dat de makers van de song, Antonio Carlos Jobim en Vincencius de Moraes, Helô eeuwig dankbaar zouden zijn. Misschien wel…maar dat toonden ze dan op een vreemde manier, door Helô met een proces om de oren te slaan toen ze een kledingswinkel met de naam “The Girl from Ipanem” opende.
Helô werd in 1987 één van Brazilians most popular playmates. En ze deed dit nog eens over in 2003, samen met haar dochter. Helô was er toen 58…
helo_pinheiro
http://www.youtube.com/watch?v=G9U6URQSF6U&feature=fvw

1 Comment For This Post I'd Love to Hear Yours!

  1. Stijn says:

    nice!

    Doe mij morgen toch ook maar een post over Adriana Lima.

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!