hoeveel geld verdien je met je blog ferket.com?

Jos Vorkmans | 26 February 2009

Topics: Dienstmededeling

Naar aanleiding van een post bij LVB en aangezien ik net nog eens alles had opgeteld: een zicht in de financiële keuken van ferket.com. Iedereen mag gerust weten wat en hoe er geld wordt verdiend.
Op deze blog draaien 3 soorten ads:
– Google AdSense (sinds april 2004)
– Enchanté ads via Adhese (blog ads)
– Enjoy banners voor webcamgirls.
In onderstaand overzichtje zie je de inkomsten, en daarnaast de pageviews.

ferket.com_revenueEven wat context:
Mijn blog is mijn speeltuin: ik doe wat ik wil , wanneer ik wil. De blog is niet meteen 100% SEO optimised, heeft door tech (en andere) problemen (hosting switches, JS scripts die de boel blokkeren, vakanties,…) meer en minder bezoekers. Vaak heb ik niet de tijd om dit allemaal op te lossen omdat ik vergelijkbare dingen doe professioneel…en de klanten gaan voor natuurlijk. Ik ben geen slaaf van m’n blog.
Google Ad-sense. Heeft , naargelang de template veranderingen af en toe zijn platsje verloren in de right column. Brengt dus peanuts op voor mij (67,69€ op + 4 jaar), o.m. omdat m’n content veel te breed is. Sinds jan 09 werk ik met catégoriën…en kijk 8€ Ka-ching! 😉
Google betaald uit als je aan 100$ zit. Ik geef er ene met dat geld as het zo ver is. Ik laat jullie iets weten
Enchanté Ads: vind ik persoonlijk een mooi ding voor Bloggers Ze weten hoe ze de bloggers moeten benaderen. Total income: €820
Enjoy Webcam ads: Een apart verhaal. Deze site is een project van vriend-ex-collega Joeri van Planet. Bijna elk jaar gaan we samen skiën. Ik beweerde dat zoiets op m’n blog nooit zou werken, en in 07 heeft hij voor mij een account aangemaakt en doorgemaild. Eerste een “advertorial” gezet . En daarna vergeten. Ik werd vorig jaar in maart opgebeld door een account van enjoy die me vroeg waarom ik hun “product niet meer gebruikte”. Gewoon uitgelegd dat ik daar geen brood in zag, dat het niks opbracht (gewoon nooit stats opgevraagd). Wat ik wilde doen met de +1.000 belminuten die ik had verzameld en nooit gefactureerd had? Euhm… come again. De inkomsten van die enjoy ads zie je dus ook in die sheets staan. U ziet geen sexbanner? Misschien omdat u niet via Google surft. Enkel mensen die via Google komen zien die banners. De regular visitors hebben er geen last van.

P.s.: alle inkomsten worden netjes gefactureerd via mijn consulting bedrijfje, dus zijn meteen aangegeven aan de fiscus. Google niet…maar daar zoeken we dan een oplossing voor als we ooit uitbetaald worden 😉
Vragen of opmerkingen: Shoot!

7 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

 1. pvw says:

  Bedankt. Interessant.
  Je kan er duidelijk niet van leven, maar het is een aardige vakantiecent 😉

 2. herm says:

  Ikzelf gebruik (tot hiertoe) enkel wat adsense. Mijn blog zelf geeft een 10tal euro per maand, maar vooral enkele kleinere site’s (op leuke domeinnamen, zoals benikdik.be) brengen me een veelvoud op.

  Toch wel weer straf, dat sex zo goed blijft verkopen…

 3. Dario says:

  Interessant statistiekje.

  Waar kan je die Enjoy Porn Ads aanvragen?

 4. James says:

  Affiliate marketing (betaald worden voor het genereren van sales en leads) is ook een hele goede manier om geld te verdienen met je weblog. Affiliate marketing leeft! en vervangt steeds vaker centenprogramma’s als Google Adsense en Adbrite. Helaas loopt de PayPerClick markt op dit moment sterk terug. Of de Economische Crisis daar nou de oorzaak van is, weet ik niet, maar het de daling zet voort..

 5. Interessant artikel!

  Bij Enchanté heb je 820 euro verdient. Is dit in 4 jaar of 1 jaar?
  En hoeveel bezoekers heb je dagelijks/maandelijks?

 6. Jos Vorkmans says:

  Ik heb de broken image er terug bij geplaatst: dat was van 07 tot feb 09. Ik zit nu op een 15.000 bezoekers per maand

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!