Snowboard kopen doe je in de beste shop: Real Deal Mortsel

Real Deal Shop snowboard kopen in mortsel
In mijn eerder article over snowboards on-line bestellen (of hoe de DPD Kerstman een hele hoop Burton Goodies bracht) was ik nog een kleine uitleg schuldig: waar kwam dit vandaan…maw is er een goede on)-line shop waar je die dingen kan bestellen.
Wel ja…en nee.

Ik probeer steeds mijn snowboard gear via een “vaste” shop te kopen: een snowboard winkel waar ik de mensen ken, waar ik weet dat die ook al eens op een board staan…en die hun materiaal kennen. Qua materiaal ben ik al een tijdje trouw aan Burton, om verschillende redenen:
Voordeel:
– goed innovatief spul: tot nu toe weinig of geen problemen gehad met Burton boards en bindingen.
– sterk: ik heb toch al wat stevige stenen geraakt , en tot nu toe (hout vast houden) is mijn staalkant nog nooit beschadigd geweest. Kan ik niet zeggen van eerdere boards.
Staalkant gebroken= meestal boardje total loss
– herverkoopprijs: face it…op het eind van zijn carrière bij het huidige baasje kunnen mijn boards nog makkelijk perfect dienen voor een tweede eigenaar. En dan zit je met Burton beter in herverkoopprijs dan met één of ander exotisch merk.

Nadeel:
– Burton is duur
…maar ik heb tot nu zelden een board aan volle prijs betaald: in de tijd dat dieren nog spraken had ik een boardsponsor…en via de goede relaties met die shop (Outer Limits – Genk) kon ik later nog mijn Burton T6 op de kop tikken voor een prikje waar ik tot voor kort op reed.

Moet alles dan Burton zijn? Nope…zeker niet. Ik heb een iets grotere Imperium waar ik zeer content mee ben in de poeder, en ik rijd regelmatig op Beyond Bindingen…die super goed zitten op mijn nogal gevoelige voetjes.

btw: zo worden Burton Boards gemaakt

Indien je gewoon op zoek bent naar een goed board voor een goede prijs is het simpel: koop je boards ofwel heel laat op’t seizoen, ofwel heel vroeg:
– laat: probeer een model van het vorige jaar op de kop te tikken. Op’t einde van’t seizoen wil iedereen van de stoc vanaf, zeker als die al een jaartje ouder is. De evolutie in boards is niet zoals bv GSM’s ofComputers, waar één jaar een gigantisch verschil maakt.
– vroeg: dealers hebben net een hele grote stock aangekocht, met de darbij horende factuur. Alle cash inflow is welkom dan..vandaar ook soms nog goede deals.

Sommige vinden het onzin om een board te kopen en zijn vaste huurders. Fine for them…maar ik zie maar al te vaak een gedoe rond een board dat de laatste dag op tijd weer binnen moet, Boards die te breed zijn..of boards die elk jaar zo verschillend zijn dat je nooit degelijk leert boarden. Wat betreft snowboardboots en bindingen heb ik ooit deze tips doorgestuurd naar wat vrienden:

– schoenen zijn belangrijker…geef eerder geld uit aan schoenen dan aan een board
– grfx don’t matter
– een bekende ski-naam wil niet meteen een goed board zeggen: Salomon snowboards bv waren rotzooi een jaartje geleden…Rossignol daarentegen is niet zo slecht
– probeer een ouder model op de kop te tikken…schilt een pak in prijs
– probeer huurkoop. Goede shops zorgen voor (zelfs nieuwe) huurboards die je achteraf kan kopen. Try before you buy

1: je board moet zo smal mogelijk zijn voor je boots/bindings combinatie: zorg voor geen overhang (toe-drag) of te breed (geen edge to edge response)

2: koop een boardje op maat: ben je geen pro, koop dan geen Pro materiaal. Ik kan je een perfecte dure board/binding combi samenstellen waar de doorsnee boarder niets aan gaat hebben wegens te aggressief/niet vergevingsgezind

3: Check je ridingstijl: wat wil je ermee doen. Zoals burton bv zegt over hun T6: “don’t go riding rails with it…you don’t enter a ferrari in a rally”. Kies je boardje op stijfheid en torsie naargelang je piste, freestyle(jumps), park (rails), backcountry…

4: Niet te groot/klein. Lengte hangt af van de stijl van het board (korter voor freestyle, langer voor backcountry…tenzij je bv een Burton fish/malolo pakt). Tussen borst en oog-hoogte
5:Boots: zo klein mogelijk aan de buitenkant…teentjes net raken als je rechtstaat aan de binnenkant. Zorg voor een zo goed mogelijk fit met je binding. Heellift maakt van de beste plank/binding een waardeloos stuk hout.

Qua shop was ik een tijdje dwalend. Noordzee deed geen Burton meer, en bestaat nu zelfs niet meer. Bij AS adventure heb ik vaak het gevoel dat ik teveel betaal. Bij de United Brands heb ik de indruk dat enkel de mensen in de hoofdtak (St-katelijne waver) hun vak wat kennen. Voornamelijk omdat ik in die andere United Brands shop een uitleg kreeg van iemand die het verschil tussen torsie en stijfheid van het board niet kent…en in folders op zoek moet gaan of het nu een FreeRide of een FreeStyle board is. “…Maar dat maakt allemaal niet zoveel uit dude…’t is een mooi design, man…” is voor mij niet meteen een gekwalificeerde uitleg.

Waarom dan een snowboard kopen in  The Real-Deal snowboardshop in Mortsel

Tot ik in de Real-Deal in Mortsel binnen stapte. Jari , de shop owner, is iemand die ik nog kende van de vroegere wedstrijden (toen we nog op en onder tafels sliepen om de app. kosten te delen).

En Jari (en de andere mensen in hun shop) kennen hun stuff. Degelijke uitleg, goede prijzen, vriendelijk. Ze nemen hun tijd en kunnen effectief uitleggen wat het verschil is tussen de boards. Ze zijn niet vies om een goedkoper product aan te prijzen wanneer dat even goed is als een duurder. Ze weten welke technologie hype of hyper is.

‘T is eigenlijk pas toen ik de keuze tussen een nieuwe T6 of een Custom X verder wou uitdiepen na een tweede bezoekje dat Jari met “The Magic Card” op de proppen kwam: The Burton Proform card.
The Proform online shop is een speciale limited access shop waar je eenmalig producten kan bestellen adhv die geheime unieke code op de kaart. En aan een superprijs. Vandaar dat ik nu een Burton Vapor ipv de Burton T6. (vergelijkende test doe ik later wel eens) En vandaar kwam dus de Kerstman, geleverd door DPD
Het minste wat ik terug kan doen is
– iets schrijven over hun Real Deal service (die echt goed is, los van de Proform Card of niet)
– de surf-skate-snow sectie voorzien van een Real Deal button…omdat ze een goede shop zijn, en ik blij ben iets terug te kunnen doen.

Thx Jari…keep up the good work….

3 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

 1. herm says:

  Leuk verkoopsysteem en daar we veel in Mortsel komen, zal ik er eens gaan kijken!

  Over die united brands in Katelijne ben je volledig juist. Ikzelf woon er nu nog geen 2km vanaf en het is de laatste maanden mijn favo shop geworden, wegens leuke winkel met veel keuze en goed personeel (en ik moet niet meer naar de hel, aka wijnegem shopping).

 2. highfly says:

  Een advertorial zowaar 😉 .. verkopen ze daar ook Ski-stuff of moeten we daarvoor naar Republik?

 3. geert bosch says:

  Geachte lezer,

  Na 15 jaar intensief snowboarden wil ik mijn Burton Bullet 69 vervangen, omdat het “belag” op verschilende plekken aan de onderzijde van het bord is verdwenen.

  Welk bord (voorkeur Burton met 3 schroeven) raad u mij aan:
  192 cm, 93 kilo, schoenmaat 11, zowel op de piste als naast de piste boarden.

  p.s. het huidige board is 169 cm lang 27 cm breed

  Met vriendelijke groet,

  Geert Bosch

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!