Old School Hip Hop Part 2/3

Jos Vorkmans | 31 May 2007

Topics: Linkdump

Part 2/3 of the old school hip hop: LL Cool J… wordt door velen nu heel anders bekeken als toen…maar in mijn verdorven geheugen zeker één van de pioniers.

Zijn sobere "Going back to cali" is een classic

LL Cool J – Going back to Cali

Bij lees meer ook een typisch voorbeeld van de hoodie-trainer-goldchain fashion in "I'm bad"..en een wat meer casual style in "around the way girl".

Ik heb er "Doin' it" bij gegooid , alhoewel dat al weer later was…gewoon omdat die plaat swingt als een tiet (die sample…).

Eigenlijk wou ik "Radio" hebben, maar die clip vond ik niet…

2 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

  1. Ewalk says:

    Hmm, LL een pionier van wat dan? Die smaple van Doin it is trouwens van Grace Jones. LL had een betere achtergrond dan de echte pioniers van de Hip Hop. Hij kwam niet uit de Bronx, maar uit Queens en liftte mee op het succes van de grondleggers en degenen die hem voorgingen. Wel moet van hem worden gezegd dat hij toentertijd als een van de eersten met een love rap kwam. Ook Mc Shan maakte in die periode zijn love raps. Juist LL had er het meeste succes mee. Wel een goede rapstijl en zoals het een succesvolle rapper betaamt liet ook hij zich in met crossover gigs met R&B rifjes.

  2. Jos Vorkmans says:

    Hey Ewalk. Gelijk heb je. Ik zei ook dat LL een pionier was in “mijn” geheugen…maw wat er toen mainstream doorsijpelde in het verre Limburg. Laten we hem dan één van de grondleggers van de popularisering van de rap noemen? Deal?

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!