9/11

Jos Vorkmans | 12 September 2006

Topics: Dienstmededeling

eentje voor den tijd van 't jaar:
Waar was jij toen je hoorde dat er een vliegtuig in het WTC gevlogen was?
Ik zat in de Karoo woestijn in Zuid-Afrika, alstussenstop in een 18daagse Overland tour daar. Stel je de Karoo voor als een groot stenen-en-kiezel maanlandschap. We zaten daar in een lofge zonder stroom,TV,… alleen een hoop struisvogels. Onze kamer had een houtkacheltje dat ik net aa't aansteken was toen ik de het Amerikaanse koppeltje net afgestuurde advocaatjes uit NY, hoorde zeggen dat er "een explosie in het WTC" geweest was.

Wat kan je je nog herinneren van de rest van die dag?
Dat we nog even gezellig op onze kamer lagen …en dat we daarna in de "common" room iedereen aantroffen rond een kleine opwindbare draagbare radio..en ik hoor die newsanchor net zeggen: the second tower is collapsing!!… Voor het amerikaanse koppel een schock..omdat bv haar zusje er twee straten vandaan werkte. Blijkbaar was het zusje ok bleek achteraf. Ook vreemd: hoe kunnen twee afgestuurde juristen zo wereldvreemd zijn. In voorzichtige gesprekken achteraf over het hoe en waarom bleek mijn beperkte kennis van de buitenlandse politiek van de US of A groter dan die van hun. Dat bv. de CIA in't buitenland staatsgrepen gaat ondersteunen, operaties undercover leid e.d. kon absoluut niet en was een pertinente leugen (terwijl ex-hoofden van de CIA hier dat toch doodleuk verkondigen op reportages op Canvas…). Zwijgstil van de support aan Israël.
Verder hebben we 's avonds nog een ongeloofelijke sterrenhemel gezien, zo'n 400km van de dichtsbijzijnde beschaving.

Hoe zag je leven er vijf jaar geleden uit in vergelijking met nu?
No kids, ook een leuke job, goedkoop huurappje. Ietsje zorgelozer dus.

Hou je sinds die dag meer rekening met het risico van aanslagen in je dagelijks leven? Wat als je op reis vertrekt?
Ik zorg ervoor dat ik zeker op 2h op voorhand op de luchthaven ben…draag sokken zonder gaten als ik naar de states vlieg…en denk beter na over mijn handbagage aangezien ik de indruk heb dat bagage al eens sneller kwijt geraakt.

Geloof je dat de aanslagen gebeurd zijn zoals in de media werd omschreven, of zit er volgens jou iets meer achter?
Mmmh…moeilijk. Denk dat het zo gegaan is…maar denk wel dat er "geldgewijs" meer achter zit…of verzwegen wordt. Daarmee bedoel ik de Halliburton's en en oliegelden van deze wereld.

Leave a Comment Here's Your Chance to Be Heard!