dé US of bAh

forkmeister | 27 October 2003

Topics: Uncategorized

inline

Ok, de states dus. Als eerste ervaring (nog nooit “op den amerikaander” gewwest zijnde toch enkele opmerkingen:
Reis:
– gevlogen met Northwest Airlines: Als ze alle moeite doet om een vliegtuig zo licht mogelijk te maken…denk dan een beetje verder na: Als de stewardess niet in de breedte met haar dik gat tussen de zetels door kan, zoek dan iemand anders…lichter…en geef ons metalen bestek ipv die plastic vorkjes dan 😉
– Customs & immigration: De standaard Customs & Immigration beamte is …euhm…”bigboned”, heeft een zware stem, lichte baard en snorgroei, zwart en…vrouw. De controles zijn strenger dan pakweg in Saoedi Arabië of bv Zuidafrika, twee dagen na 9/11. Aanschuiven, alles uitladen (laptop, handbagage) schoenen uit, helemaal gescand worden met een soort rijkswacht-salami… en dat om de 20m. Een grapje kan er niet af, en durf zeker niet eerst bv. je rechterbeen uit te steken terwijl volgens de regels je linker-been eerst moest…Americans are paranoid!
– Ze moeten daar iets doen aan de wegen: als 70% van de auto’s SUV’s zijn (lees: belachelijk grote jeeps) moet er een groot gedeelte van de weg wel in zeer slechte staat zijn. Niks van gemerkt echter…
– Sugar Overkill: hoeveel suiker kan je ergens induwen? Ik denk dat sommige scookies/doughnuts…eender wat eigenlijk gemaakt wordt met een speciaal bindmiddel opdat het niet in een hoopje christallisée uiteen zou vallen…bah!
– Fat People: in elke openbare plaats hangt een “defillibrator”…of hoe heet zo’n ding. Je kent hem wel van in E.R. of eender welke ziekenhuis serie: Twee paddletjes onder stroom, “stand clear” roepen , en whoppaaa 220v op uw borsthaar. Dat is dus nodig…ik heb schrik dat daar steeds één van die wandelende cholesterol hopen op elke moment ineen  kan stuiken op een vals-plat stukje dat ze verkeerd hadden ingeschat.

Maar al bij al was het toch een leuke ervaring!


Comments are closed.