Chamonix Update: Dag 6

forkmeister | 12 April 2003

Topics: Uncategorized


Jefken, you’re not going to like this. Dag 6 is zoals Dag 5 , maar met goed weer. Vandaag er weer als de kippen bij om “le grand tour” te doen. Dus links van de Mont Blanc, maar toch vlotjes boven de 3500m naar Italië boarden. Aangezien dat ook best een stukje bergop is moesten hier de raketjes/zeehondevellen voor snowboarders/skiërs boven gehaald worden. Zeem heeft een dagje afgehaakt om zijn laatste krachten in een snowboardsessie om te zetten (zeem skiet dus normaal…en enkel bergaf…bergop laat de conditie niet meteen toe 😉 ).
Vraagje voor “Jongens en Wetenschap”: wat staat er op de grens tussen Italië en Frankrijk (nee…geen douanier….): een mega grote trap, wat best een vreemd zicht is op +3500 m in ‘t midden van de bergen. Btw: die trap zagen we pas na  1,5h klimmen, wat we allemaal behoorlijk tot een goed einde brachten. Decor voor dit klim/zweetfestijn: gletsjer en enorme crevassen. Pretty impressive om te weten dat je met 5 man aan een koordje over een vers sneeuwbruggetje en een lawinespleet van 50m diep overstapt!
De afdaling naar Italië was prachtig (wat zwaardere sneeuw wegens zuidwand…) en de teleferique naar frankrijk was…euhm…vreemd. Leek wel een stukje huisvlijt voor 8 personen met allemaal metertjes op….scary…maar wel €20. De afdaling in de Vallée Blanche daarna was fluffy: veel poeder en lange stukken….

Vanavond flink stuk gaan eten en een selecte club (deel van den 113) achtergelaten in een café om de hoek. Zweuds blijft een gekke taal, die blijkbaar veel invloed heeft…

Btw: vanaf morgen terug in belgenland, tenzij het weer nog een extra dagje toelaat….vanaf maandag dus weer de beste /leukste/knapste/mafste links die het internet te bieden heeft.

Op de foto’s:
– kniediep wisselen van snowboard naar sneeuwraketjes
– Jos op kop met aan de leiband 4 blanke slavinnen die hij in Italië zonder succes zal proberen te verpatsen
– zou u hier €20 voor betalen?

inline

inline

inline

Comments are closed.